ARTICOLE

| PRIMA PAGINA | INAPOI

 

SMERENIE...”MADE IN U.S.E.”!

(despre sinistra slugărnicie băsesco-pedelistă şi despre poltroneria uselistă, faţă de UE)


 

 

Smerenia este o virtute creştină? Cu siguranţă, DA. Dar slugărnicia depersonalizantă (ba chiar criminal-trădător interesată!) şi infuzată, zdravăn, cu laşitate şi poltronerie? Cu siguranţă, NU este NICIDECUM o virtute creştinească!

…Privind la definiţiile date smereniei creştine, de către Părintele Arsenie Papacioc şi, respectiv, de către Părintele Iustin Pârvu, observăm complementarităţi de sens şi rost, dar şi nuanţări, care duc, în cele din urmă, la configurarea optimă a Duhului creştin-ortodox  – Duh al Regăsirii Sinelui Cosmico-Paradisiac, dar şi Duh al Războiului Necruţător şi NEOBOSIT, cu Satana Neomeniei, cu Satana Depersonalizării/Mancurtizării, cu Satana Laşităţii, cu Satana Nesimţirii, cu Satana Trădării (de Patrie, de popor şi de Neam!), cu Satana Ticăloşiei (“cu surdină -  versatilă, proteică şi perversă!):

1-“Smerenia este arta care te trimite la tine, să stai cu tine, smerit în tine(…).din momentul în care smerita smerenie se adânceste cât mai mult, trăiesti cât mai mult într-o stare de plăcere, de bucurie, de eliberare; iar toate aceste lucruri vin fără să se vadă si fără să se discute. Te ajuti pe tine si pe toti ai tăi, care nu mai sunt în lumea aceasta. Atunci nu mai esti un ins. Esti un univers, un microcosmos, în care se oglindeste un macrocosmos, adică o lume întreagă, dacă trăiesti aceste lucruri(…)” – cf. Sfaturi ortodoxe, Despre smerenie: Dialoguri cu Părintele ARSENIE PAPACIOC.

2-“Smerenia din veacul XXI este interpretată greşit, anume că omul trebuie să fie desfiinţat ca personalitate. (…) Prestigiul smereniei este această înălţime dumnezeiască în adânc de smerenie care îl pune pe creştinul ortodox în faţa unui model şi îi cere creştinului ortodox să fie foarte categoric şi bătăios în ceea ce priveşte apărarea valorilor noastre de credinţă ortodoxă. Nu confundăm smerenia cu naivitatea sau cu prostia. A fi smerit înseamnă a fi foarte demn, onoarea sfântă a smereniei nu se dobândeşte prin supunerea la tăvălugul mediatic, prin a asculta tot ce ni se spune şi tot ce ni se porunceşte de către mai marii lumii.

(…) Smerenie nu înseamnă să te laşi copleşit, să le permiţi să vină peste tine, să-ţi golească mintea şi casa, cum vin acum toţi netrebnicii din Occident şi fac aicea educaţia poporului nostru. Smerenie, să fim supuşi, ascultători, că de aceea sunt rânduite cele mai mari, dar asta nu înseamnă că dacă e mare are şi dreptate şi adevărul de partea lui. Poate să fie un străin care vine să-mi dea ordine şi să mă supună. Aşa am trăit în comunism atâta amar de vreme, ni se cerea să facem ectenii, să ne rugăm pentru Nicolae Ceauşescu, apoi pentru Constantinescu şi pentru toţi -eştii, ceea ce nu înseamnă deloc ascultare, smerenie, ci mai degrabă este vânzare, tot mai căzută, până la trădarea naţiei noastre“ – cf. Război întru cuvânt, Părintele IUSTIN PÂRVU: “Smerenia nu înseamnă prostie şi depersonalizare!”, 12 februarie 2008 - fragment din interviul luat de dl. Ioan Enache, în aprilie 2007, Părintelui IUSTIN PÂRVU -  şi preluat din revista CREDINŢA ORTODOXĂ : Să nu confundăm smerenia cu naivitatea sau prostia! (1).

…În aceste zile ale mijlocului lui cuptor, rămânem profund dezgustaţi de comportamentul nedemn, al celor care, sperăm noi (cu orice riscuri!), vor lua locul (şi după 29 iulie 2012, dar şi la finele anului 2012, în alegerile generale) monstruoasei găşti băsesco-pedeliste – faţă de obrăznicia incredibilă a unor briganzi (de gen masculin şi feminin, EGAL!), din Uniunea Europeană (în care, acum, după 5 ani, ne întrebăm, mai abitir decât oricând, CE CĂUTĂM, NOI, ROMÂNII?!)  – tip “madam” Merkel ori “musiu” Barosso.

Am văzut, timp de cca 8 ani (şi nu ne-am mirat deloc!), la ce cote ameţitoare de slugărnicie sinistră au adus băsesco-pedeliştii relaţiile României cu “granzii” (numai întru jaf neo-colonialist, bien sür! – de fapt, otrava imperialismului genocidic, al fostelor imperii europoide, nu s-a diluat…, putoarea atroce, de jaf şi crimă, a fostelor imperii-cu-temelii-de-sânge, nu se va stinge, probabil, decât la Judecata din Urmă…) ai UE. Dar nădăjduiam (deh, ce ne-a mai rămas, decât creştineasca nădăjduire…?!) ca, odată ajunşi în posturile-cheie ale guvernământului României, liderii uselişti să schimbe complet registrul de comportament, ba chiar şi pe cel vocal! Da' de unde…

Aşa mutre poltron şi fals-smerite şi fâstâcite şi ţâţâite, de corigenţi, aflaţi în sesiunea de toamnă, la…”ultima speranţă” de milogi calificaţi, cum au arborat dnii Victor Ponta-PREMIER AL GUVERNULUI ROMÂNIEI! (nu vreun dănciug, pe prispa…cortului nomenklaturist al lui taică-su!), respectiv Crin Antonescu-PREŞEDINTELE INTERIMAR AL ROMÂNIEI (iar nu vreun ţuţer de sinagogă!), cu prilejul “scuturăturilor” mârlănesco-merkelisto-barossiste, privind REFERENDUMUL PROPUS (DE CĂTRE PARLAMENTUL ROMÂNIEI!!!) POPORULUI ROMÂN (popor-ctitor etnic eurasiatic, cu existenţă multimilenară, în Europa! – IAR NU CANIBALILOR DIN BORNEO-KALIMANTAN!) – zău, n-am mai văzut în viaţa noastră, a subsemnatului (îndelungă!)!

Cum adică? Atunci când erai în opoziţie, condamnai, cu o falcă în cer şi cu alta în pământ, obedienţa greţoasă a băsescienilor, faţă de obrăzniciile sfruntate ale UE şi ale bancherilor Marii Finaţe Mondial/Mondialiate - iar acum, când este vorba de VOINŢA EXPRIMATĂ A MĂRIEI SALE, POPORUL ROMÂN (iar nu de o toană a unui individ oarecare!) – nu eşti în stare să le zici “merkelitelor” şi “barossoilor”: “Până aici, madam şi musiu! Şşşşşt! Mucles! FACEŢI LINIŞTE PERFECTĂ, PENTRU CĂ, ACUM,  GRĂIEŞTE MĂRIA SA, POPORUL ROMÂN!” …???!!!

Ba, mai ţii şi conferinţe de presă (televizate! – deci, în văzul electoratului potenţial!!!), cu fesele aflate “în continuu tremolo” (precum cele ale dlui Naum-Ponta), ori ţii discursuri pedante şi contradictorii, tot la TV (precum “încrinatul” domn Antonescu), “dând-o la întors” şi acceptând porunca ginghis-hanilor iudeo-masoni, din Vest – …acceptând, adică, ruşinosul şi absurdul prag de 50 %+1”, pe care numai letonii cei tulburi îl acceptă, din toată Europa Cea (D)Albă?!

…Iată câteva opinii (pe care le salutăm şi le cităm admirativ!), extrem de avizate, extrem de lucide şi curajoase, subtil plasate în contextul politicii mondiale a anului de graţie 2012, exprimate în revista online Război întru cuvânt (18 iulie 2012):

“(…) Exact ca liderii comunisti ai Cehoslovaciei din 1968, liderii romani care cauta sa genereze o schimbare politica in tara nu sunt impotriva agendei Uniunii Europene. Exact ca atunci, Imperiului (n.n.: autorul articolului numeşte astfel, cu deplină îndreptăţire, această formaţiune  aberantă, contra Duhului creştin şi a firii europene -  UE! – “fătată” nu de nevoile spirituale ale rasei albe europoide, ci de interesele oarbe ale Marii Finanţe Mondiale…iudeo-mongoloide, care arată la fel de suavă şi cinstită, precum…mutra “ciorditorului” de Românie, Traian Băsescu!!!) nu ii pasa de acest lucru.

Imperiul are propriul sau om, extrem de eficient, la Bucuresti, si atunci intervine direct, brutal si umilitor pentru Romania in disputa politica interna, impunand regulile jocului astfel incat sa asigure puterea actualului presedinte suspendat Traian Basescu. Dicteaza un cvorum al referendumului, in ciuda faptului ca aceasta regula nu este deloc “europeana”, nu este democratica sau nu este macar folosita in celelalte tari care folosesc acest tip de consultare populara; intervine in campania electorala cu “drafturi”, declaratii, “puncte de discutie” de tip diktat care nu fac altceva decat sa preia propaganda grupului politic al lui Traian Basescu; ameninta, santajeaza de-a dreptul, de fapt, cu mecanismele de control si excludere (MCV, Schengen, fonduri europene, vot in Consiliul European), toate aceste interventii dictatoriale fiind menite unui singur scop: blocarii schimbarii si mentinerii lui Traian Basescu la putere.

Imperiul nu are nevoie de agitatie in front, nici macar la periferia sa. Imperiul isi vrea omul sau la Bucuresti, care ii sustine agenda (Statele Unite ale Europei si austeritate) si cu asta basta. (…) Supunerea in fata filtrului suveran al votului popular a planurilor de austeritate si de impunere pan-europeana (gen Pactul Fiscal) este ceva absolut intolerabil pentru eurocrati, dar si pentru Berlin, care este cea mai puternica reduta a popularilor europeni si promotor al agendei restrangerii suveranitatilor nationale in favoarea mecanismelor de control europene. Democratia trebuie scoasa din aceasta ecuatie, mai ales pentru periferie, ca Romania sau Grecia. Nu, romanii si grecii nu trebuie sa aiba parte decat de austeritate si dictatura, iar democratia si bunastarea trebuie pastrata doar pentru metropola – respectiv pentru Germania.

(…)Pentru Imperiul European, inca in faza de formare spre deosebire de URSS in 1968, criza politica din Romania mai este si o oportunitate de a-si exercita mecanismele de control, restrangere si eliminare a suveranitatii statelor membre. In 1968, Imperiul Sovietic nu isi permitea sa aiba miscari autonome in interiorul lagarului, fiind deja in proces de degradare interna. In 2012, Imperiul European nu isi permite sa lase loc alegerilor populare, referendumurilor, miscarilor greu de controlat, peentru ca se afla in plin proces de federalizare.

Interventia in disputa interna, dictarea regulilor jocului, favorizarea unui actor in dauna celorlalti, ignorarea starii de spirit a populatiei sunt lucruri pe care Uniunea Europeana trebuia sa le testeze, trebuia sa vada pana unde poate sa intinda coarda. Si in Romania UE stie, tocmai din cauza lui Basescu, ca poate sa intinda coarda dincolo de orice limita, de orice pastrare a aparentelor. Romania poate fi un excelent precedent pentru UE prin care sa justifice interventia in situatia politica interna a altor tari membre, asa cum a fost un precedent si prin aplicarea austeritatii.”

…Iar, mai jos, se subliniază caracterul de “cobai” al României, în experimentele cu efecte sclavizant-mancurtizante, ale iudeo-masoneriei mondial-mondialiste contemporane – experimente pentru care “animalul politic” Băsescu Traian îşi pune “la mezat” concetăţenii (mai exact, EL ÎNSUŞI îi ţintuieşte pe masa de vivisecţie!), cu un cinism criminal, frizând genocidul:

(…)Din nefericire pentru istoria si soarta Romaniei, acest “animal politic”, Traian Băsescu si aceasta retea (n.n.: pedelistă) actioneaza impotriva intereselor nationale, actioneaza pe baza unor agende straine, eurocrate si dependente de capitale ale marilor puteri, ca Berlinul sau Washingtonul. Daca si-ar fi folosit macar pe sfert capacitatile pentru Romania, altul era locul acestei tari…

(…) Sustinerea stransa pe care Angela Merkel, deci Germania, o acorda presedintelui Traian Basescu nu se poate explica doar prin faptul ca cei doi fac parte din aceeasi familie politica europeana (popularii) sau ca ar exista niste interese economice la mijloc. Conteaza, desigur, si faptul ca Merkel si-a pierdut partenerul politic, anume Nicolas Sarkozy, fostul presedinte al Frantei, cu care a facut tandem pana acum, in favoarea socialistilor. La mijloc pot fi insa si interese geopolitice. Germania este foarte vocala si activa in Estul Europei. Cere imperativ Serbiei sa recunoasca Kosovo. Pune la zid Ucraina pentru scandalul cu Timoshenko, desi prin acest lucru impinge Kievul, practic, in sfera de influenta rusa. Se implica in cazul Rep. Moldovei, facand presiune pentru federalizarea sa, desi nu facea parte din mecanismul 5+2 de negociere al statutului Transnistriei. Si Germania se intelege foarte bine cu Moscova. Practic, Germania domina Estul Europei.

In acest context, interventia cancelarului Merkel, mai brutala chiar ca a americanilor, capata alte semnificatii. USL pare ca a negociat cu SUA posibilitatea de a il inlatura pe Traian Basescu* (vezi episodul Wesley Clark), dar nu si cu Germania, iar aceasta mare putere a reactionat pentru a isi revendica statutul dominator in aceasta regiune, pentru a arata ca nimic nu misca fara girul sau. Asadar, pe langa faptul ca reprezinta o familie europeana politica opusa popularilor, USL-ul a crezut ca poate misca ceva fara sa aiba de-a face cu Berlinul. In acest exercitiu al dominatiei germane asupra periferiei estice a Imperiului European, Traian Basescu este o piesa importanta care trebuie pastrata, in ciuda framantarilor interne din Romania.

In cazul in care cineva se gandeste ca aceasta preferinta a Berlinului ar fi de vreun folos Romaniei, sa se gandeasca la istorie ce a insemnat pentru noi intrarea in sfera de influenta a Germaniei, mai ales atunci cand se intelege bine cu Rusia si are in Ungaria un aliat.

Oricum va fi, Romania incepe sa cunoasca direct jugul sclaviei europene si al statutului de pion geopolitic. Si e doar inceputul.

*Nota: probabil tocmai prin aceasta negociere se explica si accentele ceva mai “nationaliste” din unele luari de pozitie ale liderilor USL, pe principiul “nationalism cu voie de la stapanire”, nu cea de la Bruxelles, evident, ci cea de la Washington” – cf. Război întru cuvânt, art. UE, noua URSS, îşi ascute “mecanismele de control”, CĂLCÂND ÎN PICIOARE SUVERANITATEA ROMÂNIEI şi impunându-şi executantul zelos: TRAIAN BĂSESCU (din 18 iulie 2012).

…Da, re-începe procesul de nazificare-stalinizare a lumii – de data aceasta, însă, neavându-i în frunte pe demonizaţii Adolf Hitler, respective Iosif Visarionovici Stalin, ci pe… “sfinţişorii” androginici, Merkel-Barosso (varianta, adusă la zi, a ceea ce era, nu de mult, cuplul Merkel-Sarkozy)!

Nu doar că s-a împlinit blestemul părinţilor noştri, care, văzând că americanii nu mai ajung în România, să ne salveze de Armata Roşie - ziceau, cu mare şi amar năduf: “Să dea Dumnezeu să ajungem ziua când va flutura, pe Casa Albă - Steagul Roşu!!!”(adică, ziua când SUA să fie invadată de URSS… - sau, traducem noi, în limbajul noilor realităţi mondiale: invadată de comunism!), ci blestemul lor…“a dat pe dinafară de covată”: nazisto-stalinismul se împlineşte, prin forme expresiv-existenţiale de o violenţă nemaiîntâlnită în istorie – chiar sub steagul…”DEMOCRAŢIEI”! “Eh, democraţie aţi vrut, democraţie aveţi – şi să vă spălaţi pe cap cu ea, că şamponul a ajuns un lux orbitor! Capitalism aţi vrut, de el să muriţi…!” – parcă şoptesc, revanşard, într-una, din ce în ce mai şuierător, aiuritor, asurzitor, din mormintele lor, Hitler, Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot…ba chiar gospodarul Ceauşescu!

 …Despre acest neo-nazism de stat, care transcende graniţele germane (cu evidentul concurs al “fraţilor” masoni şi al “surorilor” masoance!), ajungând până la malul Atlanticului, la Lisabona (…acolo unde ar fi “mânecat” turco-mongolii, în Evul Mediu, dacă n-ar fi stat, aici, la Gurile Sfântului Istru, cu piepturile martirice desfăcute a supremă jertfă, VALAHII! - da, valahii cei atât de umiliţi, azi…conduşi, pe atunci, nu de vreun dihor băsescian ori de nişte pisoi neînţărcaţi, precum Ponta-Antonescu, ci de Sfinţii lor Voievozi, MUŞATINI ŞI BASARABI!) – vorbeşte, cu mult curaj (şi n-am văzut niciun post/canal TV să reproducă, ori măcar să semnaleze discursul său!) dr. Matthias RATH [1] :

Oamenii din Berlin, Germania şi Europa s-au trezit şi înţeleg, acum, că Bruxelles UE  nu

este altceva decât a treia încercare a cartelului chimic şi farmaceutic (n.n.: cartelul I.G. Farben) de A SUBJUGA ÎNTREAGA EUROPĂ, IMPUNÂNDU-ŞI DICTATURA FINANCIARĂ ASUPRA EI. Toate partidele reprezentate în Parlamentul UE de la Bruxelles în Germania, CDU, SPD, FDP, verzii şi partidul de aripă stângă le spun că A CONTINUA SĂ SUSŢINĂ DICTATURA, ÎN PERMANENTĂ DEZVOLTARE, DE LA BRUXELLES, A VOTA, ÎN VIITORUL APROPIAT, PENTRU TRANSFERUL ZONELOR DECISIVE ALE JURISDICŢIEI FIANANCIARE ŞI A ALTOR DREPTURI NAŢIONALE, CĂTRE “BIROUL POLITIC DE COMISIONARI” AI CARTELULUI DE LA BRUXELLES – CARE DEŢIN FUNCŢII FĂRĂ SĂ TREACĂ PRINTR-UN PROCES ELECTORAL ŞI NU POT FI ÎNLĂTURAŢI PRIN VOT DEMOCRATIC – ORICE POLITICIAN CARE SUSŢINE ACESTE DECIZII DE TRANSFERARE A DREPTURILOR NAŢIONALE CĂTRE COMISIONARI, ESTE UN SINUCIGAŞ POLITIC. Popoarele Europei nu vor tolera atacul dvs., doamnă Merkel, şi al celorlalţi acoliţi ai “biroului politic”, împotriva drepturilor democratice, câştigate cu greu, timp de secole! ÎNDEMNĂM CETĂŢENII EUROPEI SĂ NU CREADĂ NICIODATĂ ÎN POLITICIENII CARE LE PROMIT ELIBERAREA DE PRESIUNI ECONOMICE PRIN SUPUNEREA LA CONDIŢIILE IMPUSE DE COMISIA UE, DE LA BRUXELLES. NICIODATĂ SĂ NU CREDEŢI CĂ ACEASTA VĂ VA AJUTA SĂ PĂSTRAŢI DEMNITATEA ŢĂRII VOASTRE ŞI SĂ PUTEŢI ÎNCEPE REDRESAREA FINANCIARĂ! LUCRURILE STAU EXACT INVERS. CÂND AGENŢII POLITICI AI CARTELULUI DE LA BRUXELLES ŞI DIN CAPITALELE ŢĂRILOR VOASTRE VĂ VORBESC DESPRE “DEMOCRAŢIE”, DE FAPT EI SPUN: “DICTATURĂ”. Când vorbesc despre “prosperitate”, nu se referă la prosperitatea generală, ci la profiturile cartelului chimic, petrochimic şi farmaceutic şi ale băncilor. Iar când ei vorbesc despre apărarea păcii în Europa, ei deja se pregătesc să-şi consolideze scopul de dominare a lumii, prin mijloace militare, pe mai multe continente”- cf. dr. Matthias Rath - Apelul Dr. Rath, către poporul german și popoarele Europei, Berlin 13-03-2012, la conferinţa cu tema “O lume fără cancer”.

…Măcar când Adevărul vă este rostit atât de clar (în România, ca şi în Germania-Berlin!), încât nici cel mai prost om nu mai are nevoie de vreun… “tălmăcean” ori de vreun DEX – ascultaţi, vă implore, compatrioţi români!

După ce veţi vota (nădăjduiesc!) pentru “scufundarea marinarului” (şi punerea lui…”LA APĂ”!), NU VĂ OPRIŢI!!! Mai este un vot, încă mai important decât cel din 29 iulie 2012 – acela care să infirme, prin vot-referendum, ceea ce n-a fost confirmat prin vot-referendum (pentru că s-a socotit că noi, valahii, vom accepta, ORICUM, statutul de cobai şi de sclavi ai “briganzilor imperiali” ai Europei Iudeo-Masonizate!) : FAPTUL CĂ NU VREM, ÎN NICIUN CAZ,  SĂ FIM ÎN UE (cel puţin, nu în “uniunea” care are conducerea şi scopurile actuale!!!), ADICĂ ÎN MIJLOCUL CAPCANEI UCIGAŞE DE OMENIE, DE DEMNITATE, DE SUVERANITATE STATALĂ/NAŢIONALĂ: NU NE INTERESEAZĂ CALCULELE GENOCIDICE ALE UNIUNII EUROPENE – “MERKELITE” şi “BAROSSITE”!

…“Uniune” care se dovedeşte a fi…”cloaca piraţilor” Europei (“în frunte” – dacă cloaca poate avea vreo…”frunte”! -  cu “madam” Merkel” şi cu “musiu” Barosso!). De aceea îi şi (con)vine UE aşa de… “pe corp/talie”, dlui bandito-corsar, Traian Băsescu…!!!

…Nu vom şti curând cum de iudeo-masonii sunt atât de proşti… Cum, adică, să compare ei USA cu… USE?! Păi, USA nu are decât vreo 200 de ani de existenţă, pe când o vizată “uniune” europeană TREBUIE (de la Dumnezeu, Făuritorul neamurilor – PORUNCĂ STRAŞNICĂ!) să respecte atât de multe şi profunde realităţi spirituale (MULTIMILENARE!), de civilizaţie şi cultură, specifice fiecărui neam şi popor, ameţitor-celeste şi abisal-creştine (ţinând de zona dumnezeieştilor ARHETIPURI!), încât nu le-ar descurca şi rezolva nici măcar preamultlăudatul rege iudeu Solomon…!!!

De ce nu sunt înţelese nici năzuinţele masonului german Johann Wolfgang Goethe, spre bogăţie spirituală europeană, prin DIVERSITATE culturală şi de civilizaţie – şi nici profeticele cuvinte ale creştinului ortodox Nichifor Crainic, ţintind drept în inima problemei armonizării spiritualităţii europene, prin vizionarismul cosmico-creştin (ortodoxismul lui Crainic include, cu tărie, naţionalismul chtonian, auto-constructiv al popoarelor, dar nu exclude, în niciun caz – cum face ateismul, mirosind cumplit a putrefacţie, al UE! - , legătura lor, întru Duhul/CERUL Lui Hristos-Dumnezeu!): Pacea Europei înseamnă: pământ naţional şi cer comun” (cf. art. Rasă şi religiune).

Fraţi VALAHI! Până când veţi tot dormi întru falsa voastră “smerenie”…”made USE”, care, deci,  nu-i DELOC mioritică, adică adânc înţelegătoare de ÎNVIERE A DUHULUI DE NEAM – …ci tare mai seamănă (indusă fiindu-vă, rapid-progresiv, mancurtizarea desăvârşită!), uneori, cu vântul de ciumă al prostiei şi al îngălării şi al dăbălăzării de (scuzaţi!) lingurari lălăiţi…iar nu de Fraţi ai Lui Hristos şi de strănepoţi ai Lupului Fenrir şi ai Sfinţeniei Veşnice a Muntelui Ascuns - KOGAIONUL ?!

                                                                                            prof. dr. Adrian Botez

 

 [1] -Dr. Matthias Rath s-a născut la Stuttgart, în Germania, în 1955. După ce a absolvit facultatea de medicină, a lucrat ca medic şi cercetător la Clinica Universitară din Hamburg, Germania şi German Heart Center (Centrul German al Inimii) la Berlin. Cercetările sale s-au focalizat pe cauzele arterosclerozei şi maladiilor cardiovasculare.

În 1987, Dr.Rath a descoperit legătura dintre deficienţa de vitamina C şi un nou factor de risc pentru boala cardiovasculară – lipoproteina. După publicarea acestor descoperiri ştiinţifice în revista “Arterosclerosis” (Arteroscleroza) a American Heart Association, Dr.Rath a acceptat invitaţia de a se alătura dublului laureat al Premiului Nobel, Linus Pauling. În 1990 el a plecat în Statele Unite pentru a deveni primul Director de Cercetări Cardiovasculare la Institutul Linus Pauling din Palo Alto, California.

Dr. Rath a lucrat împreună cu defunctul laureat al premiului Nobel în diverse domenii ale cercetării nutriţionale. Cei doi oameni de ştiinţă au devenit prieteni apropiaţi şi au împărtăşit valori umaniste, inclusiv determinarea lor pentru pace şi dreptate. În 1994, cu puţin timp înainte de moartea sa, Linus Pauling a declarat: “Nu am nici un dubiu asupra faptului că mă gândeam la Dr.Rath ca la succesorul meu”

Astăzi, Dr. Rath conduce un institut de cercetare şi dezvoltare în medicină nutriţională şi celulară. Institutul său conduce cercetări fundamentale şi studii clinice pentru a documenta în mod ştiinţific beneficiile micronutrienţilor ca biocatalizatori, asupra sănătăţii, într-o mulţime de reacţii metabolice la nivel celular. Aplicând cunoştinţele sale ştiinţifice în lupta împotriva bolilor, el şi echipa sa de cercetare ştiinţifică au identificat următoarele condiţii comune de sănătate ca fiind cauzate în primul rând de deficienţe cronice de micronutrienţi:

  • Arteroscleroza (cauza maladiilor coronariene şi a accidentelor vasculare cerebrale)
  • Hipertensiune
  • Infarct miocardic
  • Bătăi neregulate ale inimii
  • Probleme circulatorii diabetice
  • Osteoporoză
  • Multe forme de cancer
  • Deficienţe imunitare ca precondiţie pentru o varietate de boli infecţioase, inclusiv SIDA

Dr.Rath este membru al New York Academy of Sciences (Academia de Ştiinţe din New York), American Heart Association (Asociaţia Americană a Inimii) şi altor organizaţii ştiinţifice. Cărţile sale ştiinţifice populare “Why Animals Don’t get Heart Attacks – but People Do” (De ce animalele nu fac infarct miocardic – dar oamenii fac) şi “Cancer” au avut vânzări de mai multe milioane de exemplare în zece limbi.

"Lupta pentru o străpungere împotriva intereselor şi dogmelor medicale existente este ca navigarea pe ocean” spune Dr.Rath, “vântul care îţi bate în faţă devine busola ta”. Iar el adaugă: “Nu trebuie să fii profesor universitar sau laureat al Premiului Nobel; tot ceea ce contează e că infarctul miocardic, accidentele vasculare, cancerul şi multe alte boli vor fi esenţialmente necunoscute în viitor”

Dr. Rath este un avocat deschis pentru drepturile pacienţilor şi pentru acces liber la sănătate naturală în întreaga lume. Propaganda sa continuă să fie instrumentală în prevenirea unei interziceri a terapiilor naturale la scară globală, din partea industriei farmaceutice. Pentru a-şi proteja piaţa globală de medicamente patentate, această industrie încearcă o interzicere la scară globală a informaţiilor de prevenire şi sănătate terapeutică, legate de terapiile naturale, nepatentabile, abuzând de “Codex Alimentarius” (Standard de alimentaţie) al Comisiei Naţiunilor Unite.

Ca semn de recunoaştere a curajului său civil împotriva intereselor farmaceutice şi a eforturilor sale în numele oamenilor lumii, el a primit în 2001 prestigioasa distincţie “Bulwark of Liberty Award” din partea American Preventive Medical Association (Asociația Americană pentru Medicină Preventivă).

Dr. Rath este pionierul unei noi căi de antreprenoriat responsabil: toate profiturile din vânzările programelor de micronutriențI dezvoltate la institutul său merg la Dr. Rath Health Foundation, o organizație non-profit care se focalizează pe cercetare și educație, în domeniul sănătății natural, în întreaga lume.

În plus, această organizație non-profit susține un larg spectru de activitățI în domeniul sănătății umane, dreptății sociale și – cel mai important – păstrarea păcii. În acest efort, Dr.Rath vede activitatea acestei Fundații continuând în spiritul câştigătorilor Premiului Nobel pentru Pace ca Linus Pauling, Albert Schweitzer, Martin Luther King Jr. şi Nelson Mandela.

Dr. Rath are o origine modestă. Părinţii săi, fermieri din Germania de Sud, au transmis copiilor valorile lor umanitare. “Aceste valori”, spune Dr.Rath, “sunt încă o forţă conducătoare pentru mine. Viaţa mea este un exemplu al faptului că nu trebuie să te naşti privilegiat, ca să-ţi aduci contribuţia la o lume mai bună”- cf. wikipedia.