ARTICOLE

| PRIMA PAGINA | INAPOI

 

E TIMPUL CA HARCOVUL SĂ FIE ROMÂNESC...!

 

Cioclul naţional, vice-premierul PSD, LIVIU DRAGNEA, a afirmat, azi, vineri, 28 Februarie 2014, la Antena 3, că „Proiectul de lege privind însemnul naţional al steagului” nu conţine „elemente, prin care textul să fie interpretat în sensul acceptării de steaguri, pentru anumite minorităţi” – dar tot respectivul cioclu naţional (îl numim aşa, pentru că, nu ştim cum se întâmplă, dar Dragnea vesteşte şi apără, cu cerul-cu pământul, de fiecare dată, lucruri care pun în primejdie însăşi fiinţa/existenţa statului naţional român: euro-regiuni, ruperea USL, „steagurile”...lui Pristanda – „Doamne păzeşte, coane Fănică, să trăiţi…, româneşti toate, coane Fănică, doar unul-două să le fi dat vântul jos, ori cine ştie...şi să le fi înlocuit cu luna şi soarele, grozav de gălbejite, ale  secuilor”!) a afirmat că Proiectul de lege va fi trimis la „Comisia pentru he-ral-di-că”, he-hei!!! -  şi, dacă imaginile de pe steag nu vor corespunde (cui? – la ce să corespundă?), „steagul nu va fi admis”! Şi unde scrie asta, cu „admisul/ne-admisul”, în Proiectul ăla, jupâne Pristanda?!

Măi, tov Tilică, dar mata chiar ne iei de retardaţi tare, bre! Păi, „comisiunea” aia, a ta, de heraldică - o să zică, fireşte, că luna şi cu ...”soarele” (o stea, acolo, mai crăcănată!), de pe „steagul secuiesc” (?!), sunt SIMBOLURI COSMICE! - şi, deci, ar fi bine să le adopte, de pe-acuma, şi statul român (ca şi limba maghiară, în subsidiar...chm, chm!), pentru că, nu-i aşa, acum suntem membri DOAR în Uniunea Europeană, dar, dacă ne vom milogi bine pe lângă maghiaro-secui, vom fi primiţi, aşa, mai la coadă şi numai din milă pentru ciolanele noastre de „valahi degeneraţi” (adică, nefăcând parte din cea mai nobilă rasă, „cea hună”!), în UNIUNEA CONSTELATIVO-LUNARĂ!!!


(“Surse din UDMR au declarat pentru HotNews.ro că una dintre condiţiile intrării la guvernare alături de PSD este ca prefecţii să renunţe la procesele intentate primarilor maghiari pentru afişarea drapelului secuiesc.


<<Exista o presiune mare din partea primarilor din Harghita si Covasna. Anul trecut, doar in Harghita erau 70 de procese de prefect impotriva primarilor>>, au precizat sursele, citate de HotNews


De asemenea, o altă condiţie pentru participarea UDMR la guvernare ar fi ca Guvernul să adopte un act normativ prin care SĂ LI SE PERMITĂ AUTORITĂŢILOR LOCALE SĂ AFIŞEZE ÎNSEMNELE MINORITĂŢILOR NAŢIONALE.

Proiectul a fost iniţiat de Ministerul Dezvoltării, fiind făcut public pe 7 februarie, CHIAR ÎN ZIUA CÂND CRIN ANTONESCU L-A PROPUS PE KLAUS IOHANNIS PENTRU FUNCŢIILE DE VICEPREMIER ŞI MINISTRU DE INTERNE” – cf. Ovidiu Albu, art. Steagul secuiesc, CONDIŢIE a UDMR pentru intrarea la guvernare, în

evenimentul zilei, 27 Februarie 2014).

Noi nu credem în coincidenţe.

...Tocmai ieri, 27 Februarie 2014, scria aşa, în ziarul ProSport:

Scandal etnic la meciul dintre Progym Gheorgheni - Steaua, scor 3-4. Roş-albaştrii au câştigat după loviturile de departajare, iar unul dintre jucători a ales sărbătorească victoria purtând steagul României pe umeri. Gestul a fost taxat de spectatori, care au început strige <<Ria! Ria! Ungaria!>>, şi apoi AU ÎNCEPUT SĂ CÂNTE IMNUL SECUIESC. Un hocheist de la echipa din Gheorgheni a încercat să îi ameninţe pe stelişti şi să îi oblige să ascundă steagul României. Pal Zsombor a sprintat către stelişti şi i-a îndemnat să iasă mai repede de pe arenă, iar unul dintre arbitri a intervenit pentru a aplana conflictul.

Zsombor a revenit după meci cu un mesaj postat pe Facebook legat de incidentele de la finalul meciului: <<Ria-Ria, Ungaria! Ţinutul Secuiesc nu e România!>>” …

De fapt, unul dintre hocheiştii secui a şters  gheaţa cu steagul românesc, jucând tontoroiul, cu picioarele, peste steagul nostru, care, în condiţii de guvernare normale, ar fi trebuit să fie şi steagul huliganului/huliganilor secui, din GHEORGHIENI!!! - …fi-v-ar “toleranţa” bleagă (a toponimiei cu expresie DUBLĂ!) vă stea în gât, guvernanţi de mucava, nemernicilor! Când a avut voie valahul ardelean să zică altfel decâtKolozsvar”, străvechii cetăţi dacice Cluj-Napoca – pe vremea când ungurii tăiau, spânzurau, incendiau şi îngropau valahii de vii, în Ardealul cel luat de ei cu hapca, cu nedreptul şi cu viclenia?! Iar acum, noi ne facem de râsul curcilor, stâlcind-dublând, pe limba pustiei mongole, SFINTELE NUME/TOPONIMICE TRACICE!!!

…CINE I-A ÎNTREBAT, DE LA GUVERN (pe hocheiştii şi pe spectatorii secui blasfematori!), “DE SĂNĂTATE”, când au cântat Imnul Secuiesc (?!) şi au strigat pentru Moartea noastră de Neam şi de Inimă a Neamului/Ardeal/HarCov?

Evident, NIMENI! Cum să-i superi pe udemerişti, chiar cu câteva ceasuri înainte de a re-înnoda hora trădării naţionale, cu ei – NEGOCIIND CU SĂLBATICII PUSTIEI – CEEA CE NU NEGOCIAZĂ NIMENI, CUM NU-L NEGOCIEZI PE DUMNEZEU?!

…Asta, à propos de “viitorul românesc post-USL” – în condiţiile în care Naumovici-Ponta îi vrea, de o eternitate, cu ardoare de îndrăgostit, pe udemeriştii cei indispensabili (sic?!), LA GUVERNARE! (lasă, că la trei minute după ce USL-ul câştigase alegerile cu peste 66%, (poate, chiar, cu…666%!) - Naumovici-Ponta uitase DE TOT, că noi am votat USL – TOCMAI PENTRU CĂ NE PROMISESE CĂ NU-I MAI IA PE UNGURI LA GUVERNAREA ROMÂNIEI!!!).

Şi toţi trăgeam nădejde că prigoana valahilor, alungaţi, asasinaţi şi fără de nicio apărare a statului român – VA ÎNCETA, în HarCov-ul cel VALAH! Că blestemata asemănare onomastică, a numelui martiricei triade ardeleneşti (Harghita, Covasna şi Târgu Mureş!), cu numele ucrainean, Harkov (adică, numele celor care ne înjunghie fraţii, în Basarabia, Bucovina, Herţa!)VA ÎNCETA!

Da, numele (dat într-o doară, în anii imediat următori lui 1989!), de un ziarist – HarCov! – a devenit, cu scurgerea timpului şi cu înmulţirea trădărilor şi trădătorilor – SINONIMUL RĂSTIGNIRII MARTIRICE A NEAMULUI VALAH! Sinonim, deci, fie cu MÂNTUIREA NOASTRĂ, dacă înţelegem parabola onomastică, tâlcul dat de Însuşi Dumnezeu, prin gura uşuratică a unui jurnalist! – fie cu ÎNCEPUTUL SFÂRŞITULUI NOSTRU, CA NEAM  - prin destrămare progresiv-accelerată a spaţiului nostru sacru, strămoşesc! – începând cu INIMA LUI – cu ARDEALUL/HAR-DEAL-ul…Înălţarea (după Pogorâre!) dintr-un Neam Ales, a Duhului Lui Dumnezeu, asupra Lumii!

…În iarnă, de 1 Decembrie 2013 (amintim, pentru cei care, deja, s-au “secuizat”/senilizat: ESTE ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI!), un român din Sfântu-Gheorghe a fost arestat pentru că a strigat, în stradă, “LA MULTI ANI, ROMÂNIA! (nu prea zic ziarele dintr-astea, aşa-i?), conform poruncilor primarului secui, din Sfântu-Gheorghe (stat în stat…NEOBSERVAT – de ochii închişi, cuminte, ai guvernanţilor dâmboviţeni, care se uită, într-una, spre Washington, ÎN LOC SĂ-ŞI PRIVEASCĂ NEAMUL, DREPT ÎN OCHI!), Antal Arpad: “Românii vin numai să provoace şi să jignească populaţia maghiară. Fac apel la Prefectura Covasna, Biserica Ortodoxă şi Forumul Civic al Românilor se delimiteze de Noua Dreaptă. Dacă nu o vor face, orice incident va fi responsabilitatea lor, fiindcă va fi o reacţie normală a locuitorilor oraşului, dacă nu vor tolera scandarile extremiste şi jignitoare la adresa comunităţii maghiare. Pe trotuar e liber circule cine vrea, rămâne de văzut cum vor acţiona organizatorii, Poliţia şi Jandarmeria", a spus Antal (cf. ziare.com). Au reacţionat BINE, chiar EXCELENT! – conform cu ordinul primăresc, iar nu conform cu legislaţia română! – …ceea ce, trebuie să recunoaştem, este dovada splendorilor democraţiei româneşti, cu aromă/duhoare de trădare şi de haos!

...E bine să ne amintim (dacă mai avem cu ce!) că, în 1997, a existat o “criză politică” (nerecunoscută, de autorităţile “statului român!…dacă mai există aşa ceva!!!), atunci când, pentru “nestricarea echilibrului etnic din Harghita-Covasna/HarCov”, au fost alungate, din “Scaune”(???) călugăriţele greco-catolice dintr-o mânăstire. Când Emil Constantinescu l-a trimis pe consilierul său de la Cotroceni, pe Remus Opriş, acesta din urmă n-a avut voie (din ordin secuiesc!) să se coboare din maşină. A dormit, în noaptea aceea, în autoturismul “proprietate personală”…Era, încă de pe atunci, “Szeklerland”…Dar nimeni n-a aprofundat, cu seriozitate, problema! Ca şi, mai târziu, cu “pre-parlamentul secuiesc”, şi atunci, doar au “măcăit”…pe sub cioc, unii şi alţii.

Dar maghiaro-secuii şi-au făcut treaba, şi, dacă se fac şi euro-regiunile cum vor ei (sunt toate şansele, acum, că tot “s-au trezit” la guvernare!parcă de ce şi datorită uneltirilor cui, a apărut “criza USL”? – …oare nu cumva tot “via Budapesta-Cotroceni”, adică, plimbată pe la “sfinţii cei negruţi”, pe linia, de acum ştiută: Viktor Orban-Laszlo Tökes-Băsescu?!)apoi, treaba-i oablă şi terminată, pentru acest popor valah, care se trage din Neamul Sfinţilor/TRAKES!!!

E bine nu uităm nici sumedenia de planuri şi plănuiri, care se tot fac şi se desfac (iar nouă ni se arată, de către duşmanii Neamului Valah, chiar hărţile pieirii noastre, fără vreo jenă ori milă!) – în legătură cu destrămarea şi împărţirea (între hienele mondialiste) a cadavrului sacru – PATRIA VALAHĂ (noi înşine am arătat această “foame de moarte” a Iudeo-Masoneriei mondialiste, într-un articol, publicat în câteva jurnale, din România, dar nu doar (cf. Adrian Botez, MAPA DIPLOMATICĂ ŞI <<PLANUL  HABSBURG>>...!, în revista Agero Stuttgart, Germania, în septembrie 2007).

…Să vedem, acum, câteva clipe  măcar, dacă e îndreptăţită/de acceptat frivolitatea şi iresponsabilitatea românilor (dublată, e drept, de trădătoarea lipsă de reacţie a autorităţilor guvernamentale!), când vine vorba de STEAGUL ROMÂNESC!

Iată ce zice Letopiseţul de la Bistriţa (“De când, cu Voia Lui Dumnezeu, s-au început Ţara Moldovei”), început în vremea lui Ştefan cel Mare şi continuat sub Petru Rareş-Vodă, sub Alexandru Lăpuşneanul (a cărui soţie era fiica lui Rareş-Vodă, deci tot sămânţă de Sfânt Muşatin!), sub Petru-Vodă cel Şchiop…şi întru directa îngrijire a stareţilor Macarie, respectiv Eftimie, respectiv Azarie!:

În anul 7015 (1506), octombrie în 28, intrat-au domnul Ioan Bogdan Voievod în țara muntenească cu toate oștile la locul Rătezații, lângă movila Căiata, pe cea parte a Râmnicului; și acolo au venit de la Radul Voievod un sol [...] și au rugat pe domnul Bogdan Voievod cu multă rugăminte să se împace cu Radul Voievod, fiindcă «sunteți creștini și de același neam» (zicea el); și multe vorbe s-au schimbat între dânșii și multă rugăminte s-au făcut [...] iar domnul Bogdan Voievod, văzând atâta rugăminte, făcu pe voia lui și se-mpăcă”.

La această împăcare, dintre IOAN BOGDAN-VODĂ şi RADU-VOIEVOD  - au fost etalate steagurile celor două ţări-surori: Moldova avea steag albastru-roşu, iar Muntenia avea steag galben-roşu.

Pictura artistului CONSTANTIN LECCA (1807-1887) îi are în centru pe cei doi domni, care își strâng mâinile. De asemenea, se pot observa, și steagurile Moldovei (cum am spus: albastru-roșu) și al Munteniei (galben-albastru). Un alt tablou al lui Constantin Lecca înfățișează uciderea lui Mihai Viteazul. În această compoziție apare și stindardul unit al celor trei provincii, cu galben în partea superioară (Țara Românească), roșu la mijloc (Moldova) și albastru în partea inferioară (Transilvania) [1] .

…Poate cineva, oare, facă socoteala, ca să vedem câte milioane şi sute de milioane de români şi-au dat viaţa, pentru a apăra aceste TREI CULORI SFINTE/ROŞU-GALBEN-ALBASTRU? Nu cred. Doar să ne gândim, cu pioşenie (şi remuşcare, pentru  PĂCATUL NOSTRU CEL  STRIGĂTOR LA CER - AL UITĂRII!), la martirii cei demni şi sfinţi, MOŞII NOŞTRI CEI ÎNŢELEPŢI CÂT LUMEA LUI DUMNEZEU, DACII NEMURITORI (ei aveau, DEJA UNITE, aceste trei culori, ale Cerului, GRâului [2] Puterii Învietoare şi Soarelui/ZALMOXIS, Cel  HRISTIC-RĂSTIGNIT/ÎNSÂNGERAT şi ÎNVIETOR -  într-o sinergie a Duhului!) – …la martirii-oşteni şi cavaleri-răzeşi voievodali/”oamenii Măriei Sale”, căzuţi pentru ca acest STEAG SFÂNT (culorile fiind reunite de Mihai-Vodă!) să nu-şi stingă lumina şi culorile…şi să ne gândim cum, în faţa redanelor de la Plevna, în anul 1877 (când românii s-au decis să-şi dobândească, prin sânge, LIBERTATEA, INDEPENDENŢA faţă de Poarta Otomană), nu conta câte mii de dorobanţi, de călăraşi, ori de roşiori sângerau şi-şi dădeau ultima suflare, ci NUMAI SĂ NU NE FIE RĂPITĂ ONOAREA STEAGULUI!

STEGARUL, la români, era tot atât de important (era o INSTITUŢIE!) cât era, pe vremuri, VOIEVODUL: ÎL SUBSTITUIA PE ETERNUL NOSTRU VOIEVOD (pe care poporul l-a tot numit, cu nume mistic, ca pe Hristos de la Mânăstirea Frăsinei, pictată de Grigorescu – sau ca pe Soarele Negru, cel de pe Cerul de Dimineaţă/”LUCEAFĂRUL”: NEGRU-VODĂ!).

…Dar să nu credem că situaţia a fost altfel, în cele două războaie mondiale – când vorbim despre STEAG! Există mii şi mii de povestiri, despre cum STEGARUL şi, apoi, TROMPETUL oştirii române erau, mereu, cei mai demni de a fi urmaţi, cei mai bine pregătiţi pentru Sfântul Martiriu (şi, dacă un STEGAR cădea, cel din urma sa devenea, automat, SUCCESSOR LA TRONUL/ALTARUL STEAGULUI DE JERTFĂ MÂNTUITOARE!!!) - în câmpurile, văile şi tranşeele însângerate, de la Boiţa, Cârţa, Daia, Hosman, Iacobeni, Noul Român, Poplaca, Porumbacu deJos, Sadu, Şelimbăr…(în primul coşmar mondial!) – …apoi, de la Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz, Caşin… - iar în urgia celui de-al doilea măcel mondial: masivul Corneşti, Hotin, Soroca, Orhei, Chişinău, Ismail, Chilia Nouă, Vâlcov, Odessa, Crimeea, Caucaz, Cotul Donului, Stalingrad, Kuban, Iaşi, Oarba de Mureş, Carei, Satu Mare (apoi, până în Munţii Tatra!)…şi câte alte locuri vor fi fost, pentru Suprema Jertfă către STEAGUL-DUH VALAH! – locuri şi jertfe  cărora (poate, dar nu avem deplina siguranţă!) numai jurnalele de front ale, deseori, conştiincioşilor generali patrioţi, le mai ştiu numele !

…Pentru noi, inconştienţii de azi, cuvintele inscripţionate pe monumentele noastre funerare, tot mai dărăpănate, de nimeni îngrijite “cum se cuvine”! – nu mai înseamnă nimic: GLORIE EROILOR ROMÂNI, CĂZUȚI PENTRU APĂRAREA PATRIEI”…

A se slăbi! – am auzit, cu urechile mele, în aceşti ani.... Şi se continua, cu o zicală cumplit de rău înţeleasă, din Sfânta Scriptură: “Viii cu viii şi morţii cu morţii…!” Nu, Hristos respecta, ca nimeni altul, CULTUL MORŢILOR!dar El nu permitea durerea absurdă până la sinucidere (ca negare a Creaţiei Dumnezeieşti!) şi/sau jertfele sângeroase, la mormintele evreieşti – pentru că, dacă există ÎNVIERE (şi nimic nu ar avea sens, în univers, fără de ÎNVIERE!) – atunci EL (“Calea-Adevărul şi Viaţa”) este Facla Duhului nostru, ca şi UN STEAG! De aceea există, la noi, valahii ortodocşi,  şiprapurii [3] (la ceremoniile creştin-ortodoxe) – STEAGURILE CREDINŢEI STRĂMOŞEŞTI VALAHE!

…Hunii veniţi din Podişul Mongoliei habar nu au de toate acestea! (ei nu au, propriu-zis, o istorie, în sensul chinez al cuvântului: “să existe o perspectivă de câteva mii de ani, asupra unui eveniment, ca să-l poţi judeca întru dreptate” – spunea Confucius!) – ci ei ne sfâşie şi ne spurcă, pe gheaţa minţii şi sufletelor lor (dar şi a minţii şi sufletelor politicienilor noştri, la fel de “mongoli” – dar, în plus, TRĂDĂTORI DE PĂMÂNT SFÂNT şi de NEAM SFÂNT!) – …ni-l spurcă, numai atingându-l cu labele lor hunice, STEAGUL NOSTRU, SFINŢIT DE DUHUL ÎNSÂNGERAT AL STRĂMOŞILOR-MARTIRI, CARE NE-AU PĂSTRAT PĂMÂNTUL, să avem unde ne ţine picioarele, ca să nu cădem în hăul de pe urmă! – NE-AU PĂSTRAT PĂMÂNTUL, ca să avem unde ne ţine şi vatra şi casa, pentru a ni se încălzi pruncii şi să se hrănească şi să crească, spre a deveni, la rândul lor, Paznici ai Pământului VALAH – ALTAR SFÂNT ŞI VEŞNIC!

...Guvernanţii Valahiei-României de azi sunt dispuşi, la taraba lor politică (de interese egoiste, de clan!), să pună la mezatul trădării lor de Patrie-Pământ Sfânt şi de Neam! -  până şi pe Dumnezeu, şi Pământul, şi Limba, şi Steagul-de-DUH!

...Câtă îngrijorare, pentru Naumovici-Ponta (dar nici Crinul Nocturn, ori călăul de Băsescu  - nu sunt străini, NICICUM! – de aceste tertipuri criminale, negociind de zor, fiecare la vremea sa, de la locul său şi în felul său - cu străinii şi cu asasinii Neamului nostru, ceea ce NU E DE NEGOCIAT, ÎN VECI DE VECI!), să nu cumva să-i supere pe mardeiaşii de huni/hungari!

Că au spălat pe jos cu steagul nostru! - ASTA n-are nicio importanţă, pentru el, veneticul pustiei, devenit, nici el nu ştie prea bine cum - „PREMIERUL” (primul la minciună!)  – dar, oh, STEAGUL SEKLERLANDULUI”...MÜNCHHAUSEN-ian!!! - al „SEKLERLANDULUI” fără-de-fiinţă/existenţă! -  ei, da, acesta, STEAGUL LUI MÜNCHHAUSEN!!! – merită, o, ce mult mai merită el să fie apărat OFICIAL, făcându-se o Lege de Spurcare Oficială a Duhului nostru-STEAGUL VALAH! De ce? Pentru că Naumovici îşi apără, de fapt, „spiţa” lui îndepărtată/înnegurată şi încărcată de blestemate gene biologice: el este un mincinos care, dacă n-ar sta în Valahia asta, atât de relativizantă, ar deveni cu mult mai vestit decât şmecherul baron neamţ!!!

...Că ungurii ameninţă (de fiecare dată când şantajul lor nu „merge” chiar...100%!!!) că ies în stradă, totul este „în regulă”! Numai românii n-au dezlegare la răzmeriţă (decât la comandă iudeo-masonică, se zice!).

Păi, măi caiafelor! – dacă e vorba că aşa ne respectaţi şi aşa ne apăraţi, pe noi şi Neamul şi Steagul-de-Duh al Neamului nostru (oficializând Dreptul Biciului şi al FLEGMEI Vrăjmaşului, pe spinarea noastră şi pe obrazul nostru!) – ia, să ne luăm noi singuri „DEZLEGARE LA RĂZMERIŢĂ”. Ce ţi-ai zis tu, măi Naumoviciule - că „mămăliga nu explodează”, nu?! Ba, explodează! – şi ştii ce-i mai cumplit, pentru toţi vrăjmaşii noştri şi pentru trădătorii cei oploşiţi, ca râia şi buba rea, la sânul nostru?

Că nimeni nu poate prevedea CÂND anume explodează! Nici măcar iudeo-masonii tăi nu posedă acest inestimabil vizionarism...!

...Da - e timpul să terminăm, odată pentru totdeauna, cu toate partidele astea, care ne ÎM-PART/DEZBINĂ şi ne RUINEAZĂ (prin nepăsare criminală şi  neruşinare strigătoare la cer!) Ţara şi Neamul (şi mintea, şi sufletul!), precum soldaţii romani de sub cruce întindeau de şi aveau de gând să împartă, cu zarurile diavolului, pe Cea-de-NEÎMPĂRŢIT:  CĂMAŞA LUI HRISTOS!

Această cămaşă hristică avea, nu-i vorbă, darul de a-i vindeca, pe cei slabi, suferinzi şi bolnavi – dar şi celor ticăloşi, se zice că le făcea un dar teribil: îi ardea, precum Cămaşa lui Nessus!!!

Da, în foc cu toţi nemernicii ăştia neruşinaţi, orbiţi şi înnebuniţi, de bani şi de putere!  -  ...vorba Aminului Neamului Valah-EMINESCU: „Să dăm foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

E timpul ca HarCovul Martiriului Valahilor (milenar!) – SĂ FIE ROMÂNESC, CONFORM DIATEI STRĂMOŞEŞTI! – iar nu lăsat vânturilor pustiei mongole şi capriciilor globalist-mondialiste ale Iudeo-Masoneriei!

...Şi dacă nici acum, cu/din pricina acest/ui PROIECT (de lege) CRIMINAL, care vizează STEAGUL-DE-DUH al nostru, nu reacţionăm DECISIV şi DEFINITIV, scoţându-ne FRAŢII MARTIRI, din FOCUL MARTIRAJULUI LOR   (PENTRU NOI TOŢI, este  martiriul lor !) - ...atunci, înseamnă că ne-am pierdut şi minte, şi suflet, şi Duh, şi busola interioară/INSTINCTUL DE NEAM!!!

Şi, atunci, merităm/vom merita să dispărem, în neantul şi beznele haosului demoniac! – cum zice acelaşi Proroc al Prorocilor, Aminul-Eminescu: „Decât o viaţă moartă, un negru vis de jele,/MAI BINE STINGE, DOAMNE, VIAŢA GINŢII MELE,/Decât o soartă aspră din chin în chin s-o poarte,/MAI BINE-ATINGĂ-I FRUNTEA SUFLAREA MĂRII MOARTE!

                                                                                               prof. dr. Adrian Botez[1] -Există şi o mitologie paralelă, a Steagului VALAHILOR! Ea îi aparţine geniului vizionar-naţionalist valah, Corneliu Zelea Codreanu/CZC – care menţionează (în opera sa scrisă), ca zeităţi protectoare ale Neamului nostru, prin STEAGUL-de-DUH VALAH – pe „FETELE DE LA SIBII”! CZC, care  visa vizionar” (“să vă dea Dumnezeu sănătate şi viaţă, pentru a trăi în acea Românie nouă... România visurilor noastre  -  2 Ianuarie 1924)  -  la 30 Ianuarie 1924 CZC AŞTEAPTĂ  -  nu mai visează, ci AŞTEAPTĂ miracolul mistic  -  firesc, în ordinea muncii divine, aflate deasupra oamenilor curaţi din această ţară  -  şi ei nu lipsesc, ci doar nu sunt treziţi de STRIGĂTUL MISIUNII SACRE, pt. care trebuie smulsă dela coapsă spada răzbunătoare”(n.m.: în toată opera lui CZC, SPADA este simbolul luptei metafizice, al veghii metafizice):”EI VOR AUZI, EI VOR VENI, EI VOR BIRUI. CĂCI FETELE DELA SIBII NI-AU PROROCIT ACEASTA”.

   Cine sunt “FETELE DELA SIBII” ? Sunt cele care (cf. Scrisori studenţeşti de la Văcăreşti, p. 35) “cuprinse de un adânc, dumnezeiesc fior, au cusut împreună, stropind cu calde lacrimi, în taina nopţilor, cel dintâi steag românesc, unind culorile lui sfinte, în Ardealul robit.

   L-au desfăcut apoi în făşii, au ascuns albastrul şi roşul în sân şi, într-o noapte, au trecut munţii în ţara liberă. Albastrul l-au dus la Bucureşti, predându-l  studenţimii de acolo, roşul l-au dăruit studenţilor moldoveni dela Iaşi, iar galbenul l-au oprit acasă în Ardeal.

  La umbra acestui steag tăiat în trei, au crescut apoi, rând pe rând, toţi cei cari mai târziu au umplut cu trupurile lor văile şi munţii  -  şi astăzi dorm tăcuţi în umbra cetinilor de brad  -  pt. ca din trei să facă un singur steag, al unei singure ţări, care să unească pe toţi Românii la un loc.

   Eram copii, când pentru prima dată am văzut acel steag roşu, purtat de studenţii ieşeni.

   Am întrebat miraţi: ce e cu el? Ni s-a răspuns: E STEAGUL FETELOR DELA SIBII”... Pentru noi, acest nume, FETELE DELA SIBII, este un nume sfânt, iar pentru D-voastră un nume de glorie (n.mea: CZC se adresează elevelor Şcolii normale din Sibiu). Aşa l-am apucat dela părinţii noştri, de mult, aşa l-am spus şi noi altora, aşa  vi-l scriem şi D-voastră acum, numindu-vă”FETELE DELA SIBII”.

   ...“FETELE DE LA SIBII”, ursitoare sfinte ale NR  -   sunt INIMA PULSATORIE A TRICOLORULUI/STEAGUL-de-DUH VALAH  -  INIMĂ pulsatorie a sângelui românesc, prin arterele României Metafizice.

 

[2] - Grupul GR (ca şi grupul KR) – a se vedea cuvântul CRAI! - sugerează, ba chiar trimite la – REGALITATEA SPIRITULUI (cf. Vasile Lovinescu, Interpretarea ezoterică a unor basme şi balade populare româneşti, Gnosis, Buc., 1993 – şi Mitul sfâşiat, Institutul European, Iaşi, 1993).

[3] -PRÁPUR, prapuri, s.m. 1. Steag ostășesc din țările române, prins de obicei în vârful unei lănci; FLAMURĂ; p. ext. materialul steagului descris mai sus. 2. Steag bisericesc, purtat la procesiuni, sau la alte solemnități religioase creştin-ortodoxe.